Ordinacija dentalne medicine Hana Goršić - Radečić

Dječji kutak

Dijete kao pacijent

Pravilan pristup djetetu od strane stomatologa iznimno je važan. Na taj način spriječiti ćemo zubni karijes i formirati dijete u pacijenta koji se ne boji stomatološkog pregleda i eventualnih popravaka zubi.

Prvi posjet bi se trebao planirati u dobi od 1. godine kad djetetu izniknu prvi mliječni zubi, a tim prvim dolaskom roditelje ćemo savjetovati o načinu i važnosti održavanja oralne higijene, izboru četkica, pravilnoj prehrani te uklanjanju loših navika koje deformiraju čeljusti i odnos među njima (pod time se misli na dudu varalicu i karijes bočice).

Isto tako treba upozoriti na važnu ulogu roditelja u održavanju oralne higijene i prehrane jer su oni ti koji započinju s preventivom u oralnom zdravlju.

Mliječni zubi osim što imaju važnu ulogu u mastikaciji i fonaciji, oni čuvaju mjesto za trajne nasljednike. Zbog toga, roditelji, dođite što ranije na 1. stomatološki pregled i vodite brigu o pravilnoj prehrani i četkanju zubića jer će na taj način zubi biti lijepi i zdravi, a posjet stomatologu ugodan.